Cum sa-ti dai cu stangul in dreptul sau infoierea si fisiirea ( ofilirea ) unui CRIN

Priveam deunazi la televizor discutiile din parlament referitor la situatia ” nascuta “in strada prin demonstratiile din tara . Fiecare isi dadea cu parerea sau cerea “imperios “ba una ba alta de parca pina acum ar fi fost opriti de cineva sa o faca.

Deodata apare noul strateg al PNL: Crin Antonescu.Cu mainile labartate pe marginile pupitrului,fluturindu-si fermecator (zice el) suvitele de par vopsite si slinoase,umflindu-si pieptul anemic si coastele fragile de lipovean,Crinul nostru porneste pe un ton crescator spre gloria vietii lui :sa-i uneasca pe toti impotriva ALORA care sunt la putere.
Pe masura ce vorbea tonul politicos s-a transformat intr-un fluid veninos de invective si sloganuri iar mainile se agitau precum aripile cocostircului care isi cauta perechea.
Priveam,siderat,gesticulatia specifica unui grandoman si ascultam uluit dezvaluirea obsesiilor sale prin cuvinte fara fond dar pline de rezonanta infatuata.
Ei bine…in acel moment am avut in fata ochilor imagini cu Mussolini vorbind de la tribuna despre natiune si alte de alea.Exceptind faptul ca acela era putin mai plinut ,gesturile si ingimfarea ce rezultau din “prestatia ” lui Crin erau identice si la fel ( cum spune romanul ).
Care a fost istoria lui Mussolini,o stim cu totii (cel putin asa banuiesc) dar istoria lui Crin acum se infiripa.Iar cind spun ” istorie “ma gindesc deja la timpul trecut.
Uitind ca face parte dintr-o alianta,crezindu-se pe cai mari si ca este ” cel mai tare din parcare “Crin a transformat cererile in ceva DICTATORIAL ,fapt care a dus la o reactie negativa chiar si din partea colegilor sai de coalitie.Politica nu se face acum cu ZBIERETE ci cu siretenie si diplomatie , calitati care pentru Crin sunt ca apa pe gasca…adica nu exista.
Momentul discursului sau a fost inceputul dansului picioarelo sale respectiv stangul in dreptul si dreptul in stingul,dans care a devenit un obicei zilnic in perioada ce a urmat.Cota lui de lider de partid a inceput sa scada proprtional cu cresterea cotei de ” fanfaron “calitate ce o avea dealtfel de multa vreme dar care statea ascunsa in strafundurile mintii sale cu neuroni putini si plictisiti de singuratate pentru ca sunt prea rari si departe unii de altii.
Lasat de PSD sa-si faca mendrele,Crin s-a infoiat ca un curcan uitind insa ca un curcan raspunde mereu cand il fluieri si rareori in activitatea zilnica din ograda.
Atragindu-si oprobiu public al analistilor politici prin discursurile sale bombastice ,obsesive si isterice in acelasi timp,Crina reusit – intr-un timp record – sa-si scada cota de piata atit lui cit si partidului din care face parte si pe care il reprezinta.Ultima impresie a unui membru PNL vecin cu mine pe strada este relevanta prin conciziune: E diliu mai tata !
Adevarul este ca la ce poti sa te astepti de la un fost purtator de cuvint pe perioada nedeterminata,figura care o vedeai zilnic pe canalele tv si chiar la fierul de calcat din casa daca te uitai mai bine la el.Defapt acest nivel a fost limita superioara a curbei sale profesionale si a capacitatii sale intelectuale.Impins prin mismasuri tenebroase la sefia PNL,lipoveanul a trebuit sa incerce alta curba pe care,din incapacitate,nu poate sa o parcurga decit dind rateuri pagubindu-si ireversibil insasi propria imagine.Nu poti sa pui un Trabant sa concureze cu un BMW respectiv cu Basescu,Mitrea,Nastase,Ponta ,Sobolanul Rozaliu si nu in ultimul rind cu Iliescu.Pentru acestia din urma Crin este maslina fara sambure de la micul dejun.O pot lasa in farfurie pentru a doua zi sau o pot hapai cit ai clipi fara probleme ca se ineaca intrucit nici sambure nu are.
Fisiirea a venit neasteptat de repede dupa investirea noului guvern la care Ponta a participat si unde a transmis doua mesaje clare: unul pentru actuala coalitie si unul pentru Crin.
Iesirea la rampa (mare greseala)a lui Crin a dezvaluit un om dezorientat, hartuit de ganduri, cu mainile strinse in fata intr-un gest inconstient de aparare, amabil cu toata lumea de la femeia de serviciu pina la jurnalistii prezenti.
Strigatele sale de ajutor ascunse mestesugit in fraze au dezvaluit imaginea unui om aflat la apa care, agatat de o saula a vasului numit PSD, bolborosind si inghitind apa, striga catre capitan : Nenea Ponta…nu este asa ca noi suntem prieteni…ai uitat…!?
Ma intreb cit o mai rezista franghia( saula )

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s