Micutul infractor

. Prin meandrele vietii am ajuns si administrator la scara unui mic bloculet din Pajura, bloculet dominat copios de pensionari cu stare, ca sa spun asa.
. Contactele saptaminale cu acestia ( uneori chiar zilnice ) mi-au dat posibilitatea sa-i cunosc indeaproape incepind cu fosta lor pozitie sociala ( in mod sigur exagerata odata cu trecerea timpului ) pina la actuala lor situatie financiara multumitoare pe deplin.
. Bloculetul fiind partial contorizat la consumul de apa, obligatia celor contorizati este de a completa un formular lunar cu indicii contorului, indici pe baza carora calculam consumul de apa pentru cei contorizati , cel pentru cei necontorizati calculindu-se pe baza unui simplu algoritm matematic ce spune ca diferenta se imparte in sistem pausal.
. De o buna bucata de vreme constatam ca cei contorizati ( elita adica) inregistrau acelasi numar de metrii cubi pe luna ( aproximativ ) fapt care ma surprindea de fiecare data si pe care il observam datorita acestui nenorocit obicei al meu de a ” vedea ” totul.
. De acuzat nu puteam sa ii acuz ca sunt necinstiti pe fata iar gasirea solutiei ( simpla la urma urmei ca orice solutie greu de gasit ) mi-a dat ceva bataie de cap.
. Verificarea pe teren a contoarelor ar fi dus sigur la nasterea unor situatii jenante asa ca am pus un afis prin care ii anuntam ca voi trece pe la fiecare apartament contorizat pentru verificarea starii de functionare si reglarii consumului (cf. atributiilor ) la o anumita data din luna in curs.Ca data de verificare ” se intimpla ” sa fie a doua zi dupa depunerea consumurilor, aceasta este alta poveste si departe de mine aplecarea spre un gand marsav !( aiurea )
. Efectul anuntului a fost ” aiuritor “. In aceea luna cei contorizati ( conform consumurilor declarate inainte de presupusa vizita ) au spalat si s-au spalat intr-o veselie evident doar pe hartie reglindu-si consumurile nedeclarate.
. Situatia nu este un capat de tara. Ideea este cu totul alta. Fiecare dorea sa aiba un statut impecabil in fata celorlalti dar in acelasi timp, in micimea lor inutila,prin nedeclararea corecta a consumului ii obligau pe cei necontorizati sa le plateasca o parte din consum adica , pe romaneste, le bagau mina in buzunar fara ca acestia sa stie.Deasemenea teama de a nu fi descoperiti, stiind sigur ca s-ar fi aflat, i-a determinat sa accepte reglarea cu de la sine putere doar ca sa-si mentina statutul de vecini onesti cu posibilitati materiale rezonabile care nu se preteaza la eventuale mici “furaciuni.”
. Daca va ganditi ca era vorba de milioane de lei va inselati, era vorba de sume cuprinse intre 150-200 lei(vechi) pe luna, fapt care ma face sa constat cu amaraciune ca inaintarea in virsta nu te face in mod obligatoriu mai intelept,mai permisiv si mai social in relatiile cu ceilalti ci din contra iti induce ( uneori ) un egoism feroce si o nepasare teribila fata de cei din afara universului tau casnic.
. Regretabil !!!
.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s