Patru momente ale unei dimineţi insorite de sâmbătă pe o străduţă din Bucuresti

. Momentul I : Ora 9:30 a.m. Un soare timid dar promiţător se strecoară insinuant printre mormanele de zăpadă ingheţată care au ca bază autoturisme uitate ( de nevoie ) de proprietarii riverani. Carosabilul poate fi parcurs doar de maşini mai ” fiţoase ” cu gardă inalta sau 4X4. Trotuarul… o potecă şerpuitoare unde fiecare pas poate insemna o fractură sau o entorsă.
. Păşesc cu grijă fiind in permanenţă supus alegerii unei variante din două : ori casc ochii pe unde calc scăpind astfel de un posibil accident la picioare sau maini, ori casc ochii in sus la ţurţurii ce te anunţă ameninţator că ” pe aici nu se trece decît pe răspunderea dumneavoastră”. Ai de ales : capul sau picioarele. Singura soluţie intr-o asemenea situaţie este adoptarea unei atitudini de optimism exagerat de genul :că nu mi s-o intimpla tocmai mie.
. Străbat, clătinindu-mă, cei 300 m până la bulevard unde, odată ajuns, constat că sunt deja transpirat de efort dar mai ales de nesiguranţa traseului. Gata, de data asta ” Am Scăpat” . Momentul II : Ora 11: 30 a.m. Mă intorc spre casă pregătit deja psihic pentru o nouă incercare de a străbate cei 300 m când simt ca se intimplă ceva neobişnuit pe stradă.Adulmec aerul constatînd că nu arde nicaieri. Imi ciulesc urechile si iar constat că nu se bumbacesc cei de la numărul 9 A. Totuşi… se intimplă ceva ? Ahaaa… s-a purces la dezăpezirea maşinilor de către proprietarii incurajaţi de vremea frumoasă şi de previziunile meteo.Un furnicar de oameni cu lopeţi de toate categoriile si formele se agită harnic in jurul maşinilor, glumind intre ei, spunîndu-şi bancuri sau alte prostioare si bârfe.Frumos…reinvigorant…simţi că incepi să intri in normalitate sperînd că, dupa obturarea mormanelor de zăpadă ce fac imposibilă ieşirea maşinilor pe carosabil, să se apuce şi de trotuare.Avintul ” pionieresc “îmi încălzeste inima şi îmi dă prilejul să mai dau si eu cîte o indicaţie ( că este mai usor decit datul la lopată )
. Cam dupa o ora aproape toti reusisera sa-si deblocheze accesul spre strada incepind acum sa curete caroseriile.
. Momentul III : ora 1:00 p.m. Un huruit care scoate din minţi căţeii din dotarea curţilor şi caselor anunţă apariţia unui utilaj de dezăpezire cu lama în unghi care numai in zece minute pune lucrurile la punct : curăţă strada si aruncă zăpada dislocată pe laterale in două mormane serpuitoare ce astupă din nou, cu temeinicie de această dată, căile de acces ciştigate de vecini cu sudoarea braţelor.
. Momentul IV : ora 1:15 p.m.
. LEHAMITE

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s