Bercea Mondialu… si reţeta Al Capone

Departe de mine să îl compar pe BerceaMondialul, această panaramă de mafiot de Dămboviţa via Ferentari, cu infernalul şi binecunoscutul Al Capone, un criminal si un evazionist de primă clasă ce a fost urmărit timp de zece ani fără să poată cineva să îl bage în puscărie chiar dacă toţi ştiau… inclusiv justiţia… despre ce face sau ce a făcut.

Totusi, o mică problemă… penibilă… de neplată a unor impozite l-a adus după gratii, iar de acolo gheara justiţiei nu l-a mai lăsat să scape.

Alde Bercea Mondialu’ … personajul care învîrtea teancurile de euro la nunţi, botezuri şi alte alea, omul cu şapte căsoaie construite probabil fără bani ( că oricum nu avea vreo slujbă ), cel despre care se ştia că se ocupă cu evaziunea, cămătăria, taxe de protecţie etc dar nimeni nu putea să-l dovedească pentru că nimeni nu avea curajul să vorbească, ei bine… in fine… a ajuns după gratii pentru 7 ani cu perspective sănătoase de majorare, întrucit mai sunt încă trei procese pe rol care  stagnau din motive de… dumnezeu ştie care.

O ceartă “amicală” iscată la o petrecere s-a lăsat cu o mică împungere de cuţit (un briceag nenorocit cu care nu puteai să omori nici măcar un pui de raţă) fapt pentru care Bercea a fost băgat la “zdup” şi acolo a rămas. De pomană cel agresat a retractat şi a încercat s-o scalde… justiţia fost surdă şi oarbă de data aceasta.

Intr-o ţară în care pentru că omori pe trecerea de pietoni trei oameni nu iei decît trei ani cu suspendare, intr-o ţară în care un “arhitect de formaţie devenit escroc de meserie” nu păţeşte nimic dupa ce a lichidat – cu bună stiinţă- economiile a cîtorva sute de mici intreprinzători, mai mult… într-o ţară in care un om a evaporat averea  cîtorva zeci de mii de oameni şi este judecat doar pentru un banal trafic de influenţă, EI BINE…în această ţară… o penibilă înţepătură de cuţitaş pentru curăţat unghiile duce la sapte ani de închisoare.

Excelent. Sper ca aceasta să nu fie prima şi ultima lecţie dată acestei cangrene a societăţii noastre.Să facem in aşa fel încît să nu mai aibă curajul să scuipe nici măcar o coajă de sămânţă pe domeniul public.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s