Sunt sătul de această ţară în care:

…. străzile şi bulevardele sunt pline de tineri care se bâzîie de muscă fără să-şi pună problema unui loc de muncă.

…. nu găseşti un suflet de om care (pe bani) să-ţi dezăpezească maşina sau trotuarul din faţa casei ca să nu mai vorbim de săpat la grădină.

…. este mai bine să fi şomer decât angajat pentru că poti lucra şi la negru.

…. este mai bine să torni puradei cu nemiluita pentru indemnizaţie, puradei pe care să-i trimiţi la cerşit sau furăciune imediat ce s-au pus niţel pe picioare.

…. costul medicamentelor necesare unei persoane de vârsta a treia care încă se încăpăţânează să mai trăiască  evoluează încet, dar sigur, spre noţiunea de genocid.

…. stai la cozi interminabile pentru ca să-ţi plăteşti dările la stat.

…. o minoritate care îşi ştia lungul nasului în trecut s-a transformat într-o minoritate agresivă datorită legilor permisive şi a termenului de “discriminare”.

…. spaima zilei de mîine torturează sufletele a milioane de români transformând această naţie generoasă şi optimistă într-o naţie egoistă şi nepăsătoare.

…. depăşeşti cu un monstru de Jeep o coloană de maşini şi intrând pe contrasens ştergi de pe faţa pământului o familie întreagă fără ca… după aceea… să priveşti măcar o zi soarele luminând printre gratiile unei celule.

…. ţăranii si-au luat înapoi pământurile şi acum mor de foame pentru că pârloaga nu produce nimic.

…. dacă vrei să-ţi construieşti o magazie de 12 mp trebuie să întocmeşti un dosar voluminos pentru Mediu şi să plăteşti 100 ron taxă ştiind încă de la început că răspunsul pentru această problemă va fi: Nu Este Cazul.

…. un arheolog, care trebuie să efectueze descărcarea arheologică pe tronsonul de autostradă Orăştie, îşi umflă muşchii refuzînd să se grăbească  deşi ştie că pîinea a cîtorva sute de muncitori ce urmează să lucreze la tronson depinde de semnătura lui.

Şi cum sunt suficient de sătul, cea mai bună soluţie este să procedez ca ursul toamna: să mă bag în bârlog şi să aştept primăvara.

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sunt sătul de această ţară în care:

  1. haivas says:

    Sunt si lucruri frumoase. Concentreaza-te asupra lor daca de astea esti satul. Aaa.. si inca ceva: STOP watching TV.

    • ochiometru says:

      De acord.Sunt muuuulte lucruri frumoase dar din păcate începi să nu le mai vezi. Înainte le vedeam şi cred că mă uitam mai mult la TV. Cotidianul mă roade al naibii. Dar cel mai bine este să nu vezi care nu este tot una cu să te faci că nu vezi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s