Cuceritorul şi polizorul, un scenariu Dedeman

Sile, burlac convins dar şi fustangiu timid prin natura fiinţei sale, era în culmea agitaţiei. În fine o convinsese pe Zenovia de la contabilitate (pe care , fie vorba între noi, pusese ochii de ceva vreme) să aibă o întîlnire mai …deosebită…la sfârşitul săptămînii. Adică o cină la restaurant acolo…ceva flirt…poate şi altceva mai concret, că şi Zenoviei îi cam zburătăceau ochii la cei 37 ani împliniţi. În consecinţă Sile a intrat într-o activitate frenetică pentru a pregăti şi… a se pregăti ca totul să iasă ca la carte, fapt care îi ocupă aproape toate cele trei zile rămase până vineri ( că tot era sâmbătă  liber şi mai putea lenevi în pat sau…puteau lenevi în pat…că nu se stie de unde sare iepurele).

În primul rând vorbi cu tanti Geta de la 4 să vină să-i facă o curăţenie exemplară, inclusiv baia şi bucătăria că…obrazul subţire cu cheltuială se ţine! Se programă la nea Pafnutie de la 2 pentru un tuns, ras şi frezat la domiciliu, că doar fusese frizer la Igiena iar acu’ încă mai practica  pe şestache să nu afle administratorul că dacă afla îi mărea cota de consum apă la pauşal. Schimbă lenjeria de pat, puse prosoape noi în baie, băgă la spălat (adică în cuva maşinii) tot ce era aruncat aiurea prin dormitor şi sufragerie, cumpără beţişoare parfumate şi lumânari cu flacară difuză, îndesă frigiderul cu ceva doze de bere, cola şi un vin alb demisec, cumpără nişte fursecuri pentru …după…sau pentru orice eventualitate, duse gunoiul…chiar dacă nu zăcea decît de o săptămână în găleată sub masă, îl pasă pe Mişu motanul la coana Eliza de la parter pentru cîteva zile spre bucuria ei şi mulţumirea lui Mişu care aşa putea zburda în grădiniţa din spate aflată în cotă parte indiviză, îi ceru lui Zeze, vecinul, nişte muzică mai… intimă,( că doar era DJ ce naiba), împrumută de la florăreasa din colţ 5 ghivece cu violete pe care le puse strategic pe glafurile balconului şi pe butoiaşul cu varză murată mascat de o cuvertură cu Răpirea din Serai. Acestea fiind rezolvate trecu la aranjarea restaurantului şi unde dacă nu la Bolta Liliecilor (o bombă cu pretenţii) unde Spirală, chelner cu state vechi, avea o datorie la el de la un pocker de acum trei săptămâni. Experienţa lui Spirală (după ce află toată tărăşenia…ce şi cum…) a fost salvatoare. Închipuiţi-vă scena organizată profesionist: vază cu flori, faţă de masă nouă, scrumiere şi scaune noi luate din salonaşul de protocol a lu’ şefu (că tot era dus la un botez vineri), lumânări în pahare, şervete de damast ce mama restaurantului n-a văzut de ceva ani de zile, picolo permanent(zis Năsturel) la zece paşi de masă pentru servit şi îndeplinirea oricăror dorinţe, muzică în surdină în special cu Iglesias, cartonaşe cu Rezervat pe mesele din jur ca să nu vină oarece dobitoc să strice atmosfera. În fine, vineri seară înainte să se ducă s-o aştepte pe Zenovia în staţie la 168, Sile mai trecu în revistă totul şi se declară mulţumit. În staţie însă începură să i se învârtejească prin cap tot felul de treburi gen: mi-am luat ciorapii noi sau tot cu ăia de săptămîna trecută sunt iar dacă îi am pe cei noi ce dracului am făcut cu ceilalţi că nu i-oi fi lăsat pe noptieră ca de obicei?. Mai bine puneam lenjeria aia nouă de la Ikea decât jegul ăla cu panseluţe. Oi fi pus săpun nou la baie?… şi alte alea de îl apucă durerea de cap care, însă, îi trecu instantaneu când Zenovia coborî strălucitoare şi fremătătoare din autobuz răspândind în jur un parfum obscen de pătimaş şi plin de promisiuni.

N-o să vă plictisesc cu detaliile celor 5 ore de discuţii, priviri, şoapte, atingeri discrete din ce în ce mai calde şi cu subînţeles. Totul a fost la înălţime iar Spirală s-a întrecut pe sine. Vinul Premiat 1990, din care Zeno gusta des adulmecând cu nările-i fremătânde aroma amăruie ca o iapă tânără fânul proaspăt cosit  îngustîndu-şi totodată  şăgalnic ochii, i-a adus pe amândoi în acea stare de bine în care totul este permis şi orice dorinţă se poate îndeplini numai să o spui. În taxiul care-i ducea spre bârlogul lui Sile stateau înghesuiţi unul în altul doar pe o jumatate din canapeaua din spate. Sile era îmbătat de aroma de Opium(70 lei 50 ml la Body Shop Mall Vitan) ce o răspîndea provocator Zeno la orice mişcare. Totul era un vis perfect când Zeno gânguri deodată la urechea lui: Iubi…vreau să trec puţin pe la mine să iau ceva înainte să mergem la tine. Zis şi făcut…adică făcut  ocol…urcat Zeno sus şi coborît cu o cutie frumos ambalată. Se înghesui din nou în el, îşi apropie buzele de urechea lui şi cu răsuflarea-i fierbinte ce-l făcea să se zbârlească pe tot corpul îi şopti insinuant:

EŞTI AŞA CUCERITOR … CĂ-ŢI OFER UN POLIZOR

N.A.  Text  Panou publicitar 6 mp bd. Ion Mihalache piaţa Domenii        Dedeman

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Cuceritorul şi polizorul, un scenariu Dedeman

  1. haivas says:

    Da :)) excelent! Mie mi-a placut aia cu: “Dragostea ca sa se vada, iti ofer in dar o cada” 🙂 O cada goala ca sa se vada dragostea! :))

    • ochiometru says:

      Bună chestia cu cada. Problema este că această reclamă se află efectiv pe un ditamai panoul. Dar pe asta o ştiai?: Capitolul Vânzări Diverse Anunţul Telefonic…Haină nouă de blană de damă model lung elegantă şi moale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s