Zi de leafă la parlament

Petrache, deputat ales prin mila partidului şi  prostia cetăţenilor din circumscripţia 29 Gorj, îşi târâia burdihanul pe culoarul ce foşgăia de ” alţii de alde el”ce se îndreptau în aceiaşi direcţie. Se uita cu interes la moacele lor, în mare parte necunoscute, că… la cât venea el pe la Parlament sau la cât veneau ei nici nu le ajungea o legislatură să se cunoască. Deodată o atingere timidă pe umăr îl făcu să se oprească din avîntu-i lenevos. Era Traşcă de la 32, coleg de comisie cu el , pe care nu-l mai văzuse de la leafa trecută…dinainte de binecuvântata grevă (dea domnul să mai ţină câteva luni…măcar până la vacanţă)

– Să trăieşti, zise Traşcă pe un ton prietenos spre indiferent.

– Hai noroc!

– Tot la leafă? că nu te-am mai văzut de mult.

– Păi da… că doar n-o să  las ăstora ce mi se cuvine de drept.

– Auzi ce zice şeful tău ăl mare…că să donăm banii la nu ştiu unde.

– Păi te doare gura să spui că i-ai donat? Iar el să doneze unde şi la cine o vrea pipota lui, e treaba lui, da’ io-s cam strâmtorat în perioada asta.

– Aoleu… n-a mers treaba cu retrocedările ălea de care ziceai?

– Au mers şnur că ce …doar nu-s dus cu pluta… da’ mă suge LULU mai ceva ca elefantul apa din Zambezi.

– …..?…… Care Lulu ,care Zambezi şi din ce circumscripţie este?

– Băi Trască neamule…Luuuulu… bruneta aia cu crocodilul tatuat pe buca dreaptă….ai uitat…barul de noapte Belissima…unde ne-am făcut noi muci acum trei luni într-o noapte, de-i zbierai  nevestei la telefon că esti în delegaţie la Caracal şi că două zile nu dai p’ acasă.

– Aaaa…Luuuulu…păi şi… !!!

– M-a pus dracu’ să mă combin cu ea ş-am băgat-o şi în apartamentul meu din Brâncoveanu pe care voiam să-l închiriez să mai scot şi eu un ban cinstit.

-Mai bine

– ….? Cum adică …mai bine?

– Păi dacă află ăştia că ai apartament şi tu stai la Marriot? Că nu e legal.

– Află pă dracu. Afla ei dacă voia, da ce … tot d’ai noştri sunt deci totul este legal.

– Auzi…da’ noi cât mai stăm în grevă că nu prea e cuşeră treaba…şi cu salariu şi cu chiul… deşi nu spun că nu e bine. Dacă dăştepţii ăştia o schimbă pe Roberta ce dracului facem…ne întoarcem la slujbă… că d’abia m-am învăţat?

– Găseşte Crinuleţ altceva că la chiul ne întrece pe toţi la grămadă şi are şi imaginaţie nene nu glumă … să-i dea dumnezeu sănătate şi nouă leafa lună de lună cât suntem în grevă.

Şi tot  discutând una alta ajunseră la casierie unde fiecare se procopsi cu o cărămidă de sute, fiecare căramidă putând asigura traiul liniştit  al unei familii de alegători preţ de 4-5 luni de zile. Petrache băgă nonşalant cărămida în buzunar în timp ce Traşcă, retras după o coloană, număra concentrat şi transpirat purcoiul de bani din mână, mişcînd buzele inconştient şi scuipându-şi din plin buricele degetelor . Încă nu era obişnuit cu “starea”de parlamentar. Taman când termină  trecu’ şi Petrache pe lângă el pe care îl opri spunându-i:

– Auzi…dacă nu ne vedem până la leafa viitoare…zi şi mie… cine e Zambezi?.

N.A. Orice asemănare cu un personaj real nu este din vina autorului ci din vina celuilalt .

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Zi de leafă la parlament

  1. Stefan says:

    Tie am sa-ti ard un loc in blogroll cand reusesc sa-mi fac o lista completa. Le zici bine si pe fata ;), oricat de ironic ai fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s