Începe carnagiul

Regula de neclintit a naturii, a acestui univers apropiat nouă de care ne lovim zi de zi, este că orice moarte înseamnă supravieţuire. Adică moartea unei fiinţe asigură supravieţuirea alteia sau altora în cadrul lanţului trofic existent, continu şi nemuritor. Nu o să găseşti o vieţuitoare pe acest pământ care să distrugă prin violenţă mai mult decât îi este necesar pentru a continua să trăiască hrănindu-se.

Acum mă întreb dacă OMUL face parte din vieţuitoarele acestei planete întrucât încalcă voluntar şi cu bună ştiinţă această regulă milenară. Aici nu discut de războaie şi exterminări în masă, care de altfel respectă această regulă fiind vorba…în realitate…de extinderea spaţiului vital al unui popor în detrimentul altuia, ci mai degrabă de o CRIMĂ organizată în virtutea unei aşa numite “TRADIŢII” aberante.

Un episod inventat, care are mai mult o valoare simbolică, s-a transformat în ceva inimaginabil respectiv sacrificarea anuală cu sânge rece şi fără cel mai mic discernământ a zeci de mii de miei, adică uciderea fără milă a  ghemotoacelor de blană zburdalnice şi cu privirile blajine care îţi încălzesc inima numai când îi priveşti ţopăind cu nevinovăţie de-ţi vine să-i iei în braţe şi să-i răsfeţi. Şi sunt ucişi pentru ce…? Pentru că aşa este tradiţia. Care tradiţie…? Cea impusă de o compilaţie de texte modificate şi paramodificate în decursul timpului şi care nu au nici o sămânţă de origine “divină” ci mai degrabă o sămânţă de simbolistică ce se revarsă din orice pagină citită. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă  schimbarea…prin aşa zisul miracol…al fiinţei umane pregătite pentru sacrificiu cu un miel nevinovat nu s-ar fi întâmplat (că oricum nu s-a întâmplat). Ar fi trebuit să sacrificăm anual mii de copii pentru “păstrarea tradiţiei”? Aberant evident dar omul, în nemernicia lui, respectă nişte reguli numai când îi convine lui. Acceptă acest carnagiu anual şi mai ales inutil pentru supravieţuirea lui ca specie doar pentru a respecta o aberatie simbolică  menită să demonstreze credinţa faţă de un “CEVA” ce s-a dovedit, dealungul timpului, mult mai crud şi răzbunător decât ce încearcă să ne înveţe cu falsitate evidentă preoţii şi cărţile lor. Este drept că şi eu mănânc, în mod constant, carne de porc sau pasăre sau vită dar scopul este să mă întreţin nu că scrie pe undeva acest lucru…în vreo carte “sfântă”.

Iar cine vrea să simtă cu adevărat gustul revoltător de amar al acestei aberante tradiţii ar face bine să viziteze pentru doar o oră oborul de miei spre vânzare, loc unde aceştia sunt aleşi şi sacrificati PE LOC în faţa ta. Vă garantez că nu rezistaţi o oră iar dacă rezistaţi aveţi ceva probleme psihice care nu vă fac cinste.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Începe carnagiul

  1. Stefan says:

    Pe langa ca mananc rar, de Paste chiar nu halesc carnea de miel. De fapt, cam n-o halesc mai niciodata.
    O salata boeuf nu va ajunge ? 🙂

    • ochiometru says:

      Corect. Salată de boeuf, ouă roşii, cozonac…arhi suficient. Dar nemernicia omului…după cum am spus…este nemărginită. Le place această tradiţie pentru că le umplu burdihanele. Ia să vedem câţi ar fi respectat tradiţia dacă era vorba să de de pomană la un azil sau altceva…Ar fi spus atunci că nu au bani dar pentru miel AU BANI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s