Banii voştrii sunt ai noştrii…puradeii noştrii sunt ai voştrii

Întâlnesc frecvent prin staţiile RATB un afiş măricel care ne îndeamnă să donăm ceva bani (vai de mama noastră…) pentru ca puradeii din minoritatea ţigănească să aibă burse pentru facultatea de medicină. Cică puradelu’ nu mai vrea să ajungă infractor ci vrea să ajungă doctor…poate de buzunare…zic eu cu răutate.

Deunăzi urmăream un jurnal de ştiri şi brusc a început transmisia unui reportaj de la Timişoara unde o mamă de magraon bine înfipt…se pare… în lumea interlopă, avusese nenorocul să treacă la cele veşnice. Ce am văzut cu ocazia acestui reportaj a lăsat urme grele în memoria mea dar nu pentru tragismul situaţiei ci pentru modul în care această “pătură” minoritară care cerşeşte ajutoare şi se plânge de discriminare, şi-a putut etala dispreţul total pentru români încălecându-i efectiv psihic prin opulenţa dezgustătoare afişată, opulenţă ce încălca cele mai elementare norme de bun simţ în asemenea momente.

Convoiul…bineînţeles…a blocat tot traseul şi temporar tot centru Timişoarei. Magraoni cu burţi imense şi cefe înslăninate de trai bun încovoiaţi de lanţuri de aur groase  cât două degete de la mână. Pirande aurite din cap până în picioare inclusiv dinţii, puradei la costum cu inele si “colănaşe” de aur, camioane de coroane cum probabil că nici regina Victoria a Angliei nu a avut…şi când spun camioane spun camioane şi nu oareşce furgonete, maşini de cel puţin 70-80.000 euro bucata…musai decapotabile  roşii sau albe…pe scurt cam 1% din PIB-ul României…asta dacă îi luai la scuturat bine pe toţi. Dar cea mai penibilă scenă a fost când i s-a luat un interviu scurt unui… sincer să fiu n-am înţeles cine era dar oricum era pe specific aurifer…care cu mândria unei naţiuni defavorizate şi care trăieşte …zic ei…din pomană…că ei ar vrea să lucreze da’ nu-i primeşte nimeni…deci care declara că sicriul era model “VERSACE” placat cu aur şi cristale Swarovski (o fi făcut Versace sicriie şi eu nu ştiam) şi care a fost adus tocmai din Germania şi a costat 25.000 euro etc.

Privind aceste scene simţeam cum îmi creşte dezgustul pentru această situaţie care cred că numai la noi se poate întâmpla, că în alte ţări îi iau la întrebări pe chestii de venituri nedeclarate…ştiu ei ce ştiu…şi mă întrebam oare când o să ne hotărâm să le vină rândul să cotizeze şi ei la bugetul secătuit al acestei ţări, nu numai noi pălmaşii de la care , în curând, n-o să mai aibă nimeni ce fura. Şi …culmea…să mai contribui şi la crearea unui fond de burse pentru…

Asta este deja sfidare pe faţă…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s