Paiul dulce printre buzele prostimii

În ultima “scurtă” perioadă în care făcătura de guvern încropită de USL se screme să intre în legalitate, s-a aruncat vorba cu majorarea salariilor cu 15% şi ceva pe acolo…cu pensionarii…Se uită însă…sau mai degrabă nu se observă…că este vorba de o “mirifică” majorare numai pentru bugetari în condiţiile în care aceştia au fost decimaţi prin reduceri drastice ajungând la cca 25% din forţa de muncă activă. Se uită că cei daţi afară sunt acum ai nimănui fiind obligaţi la data respectivă să-şi negocieze salariile la companii private de pe poziţii de avarie. Se uită, deasemenea…sau nu se ştie…că din  15% majorare aproape 5% se întoarce la stat prin CAS. Se uită deasemenea că atunci când s-au aplicat aceste reduceri salariale la bugetari foarte multe companii private au redus şi ele nivelul salarial cu 25%…caz uimitor de concubinaj tacit între sistemul privat şi cel de stat…iar această revenire cu 15% “nu se pune” cum spune românul… pentru ei. Nu se observă că o creştere efectivă de doar 15% la un salariu mediu al unui bugetar de  1000 lei înseamnă doar 100 lei adică cca 4 kg. de carne sau…şi exemple sunt multe. Este ca şi cum dai de pomană unuia care n-a mâncat nimic de trei zile, un simplu covrig… atât cât să-i aţâţi foamea şi să-i pui sucurile gastrice amorţite în mişcare, sucuri care-i vor roade stomacul fără a avea ce să mai roadă altceva.

Şi de ce credeţi că au ales bugetarii pentru majorarea salariilor ? Simplu…că sunt puţini, că sunt manevrabili prin perspectiva disponibilizării, că umilinţa sărăciei i-a redus la stadiul de legume fierte şi uitate pe un raft în frigider, pentru că puterea lor de reacţie prin forţa iluzorie a sindicatelor s-a destrămat odată cu anchetarea marilor şi corupţilor lideri ai acestora, pentru că sunt hăituiţi zilnic de spectrul foamei şi a neputinţei.

Ar fi putut alege pensionarii pentru această manevră electorală dar aceştia sunt al naibii de mulţi şi rezistenţi de nu se poate, iar dacă le-ai dat o dată nu mai poţi s-o dai cotită după aceea, chit că nu sunt organizaţi. Adevărul că această pătură este cea mai periculoasă la un eventual vot : sunt mulţi şi sunt disciplinaţi în sensul că vin la vot ceea ce …câteodată…este o catastrofă.

Valiza “cu soluţii” a acestei făcături de guvern a fost uitată probabil printr-o cameră de hotel unde Bănicioiu şi cu Negoiţă făceau exerciţii sexuale cu adeptele PSD pentru implementarea doctrinei de partid cât mai profund şi cu rezultate imediate. Soluţia penibilă că o să găsească bani prin legea impozitării marilor averi este dovada unei disperări atroce de a încerca să-şi ţină o promisiune în care nici ei nu mai cred sau probabil că nu au crezut niciodată.

Dar una peste alta mesajele sunt cu ţintă:

1 Mărim salariile….dar nu se spune la câţi…de parcă am fi doar o ţară de bugetari.

2 Luăm de la cei avuţi …în ciuda lor şi spre satisfacţia celor care poate au dormit noaptea liniştiţi în ultimii 20 de ani în baza unui salariu nemeritat dar care le venea lunar şi fără greş.

Deci punctul 1 nu produce nimic constructiv…dar dă bine la prostime care nu bagă de seamă că nu-i vorba despre ea. Important este doar mesajul…nu-i aşa?

Punctul 2 este de-o inepţie halucinant de prostească într-o economie de piaţă, inepţie pârţîită de un Ponta aflat în avarie de susţinere parlamentară, imposibil de realizat în următoarea perioadă datorită simplului fapt că nu a fost iniţiată legea, că vine vacanţa parlamentară, că cei vizaţi sunt cam pe la PSD comasaţi. Ori banii trebuie să curgă imediat şi cât mai repede dar mai ales în fiecare lună. Cum poţi conta pe o sursă “epuizabilă” pentru un angajament permanent. Vă spun eu cum: contând pe o populaţie lipsită de cultură economică şi dispusă să înghită orice dacă acel “orice” se potriveşte…iluzoriu…dorinţelor nesatisfăcute.

Oricum…un pai dulce printre buzele prostimii nu ajută la foame dar nici nu strică…măcar până la toamnă…că după aceea…he he he!

.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s