Marea păcăleală Episodul II

Înainte de ’89  cei care erau membrii de partid plăteau cotizaţia procentual funcţie de salariul care îl aveau. Existau nişte grile salariale prin care dacă depăşeai cu un leu nivelul,automat treceai la valoarea altei cotizaţii. Au fost situaţii hilare, din care eu cunosc cel puţin una, în care cel căruia i se majora salariul se trezea că per total lua mai puţini bani decât înainte. Pe atunci se făcea haz de necaz pe această temă…că altceva nu puteai să faci…  doar erai membru de partid.

Acum vreo două luni marele om de stat Ponta, şcolit pe  culoarele tribunalului şi a cabinetului Năstase, i-a trimis o “scrisoare” lui MRU prin care îi solicita…pentru a nu ştiu câta oară…creşterea salariilor bugetarilor (numai) şi reducerea CAS ca o soluţie minune pentru reînvigorarea economiei.

De-a lungul unei întregi perioade de cca un an de zile orice piţifelnic USL care era invitat pe la o emisiune TV avea sarcina să bage în capul românilor ideea că : ăştia de la guvernare E proşti şi că ei…dacă vin la putere…au soluţii. Numai  că atunci când erau întrebaţi despre aceste soluţii o dădeau pe sloganuri penibile de făceau clăbuci la gură. Probabil că soluţiile erau secret de partid de nu răsufla nici una pe post!!!.

Deunăzi, printr-o penibilă şi neonorabilă maşinaţiune, guvernul de tehnocraţi MRU a fost schimbat cu guvernul “soluţiilor” ditirambice adică USL. Minunea soluţiilor nu a durat nici măcar 10 zile, noul guvern începând s-o “scalde” cu promisiunile făcute ÎNAINTE de parcă acum veniseră în ţară şi nu prea ştiau cu ce se mănâncă economia românească. De la prioritatea “0” cu pensionarii trâmbiţată de fanfaronul camarad Antonescu s-a ajuns la un “cârcel stomacal” de posibilă returnare dar numai pentru 3 luni că “nu e bani”. Mai mult, Ponta se spală pe mîini şi le dă sarcină altora să găsească banii necesari…că altfel “le ia boii de la bicicletă”.Probabil că el crede că banii fată alţi bani cum fată păduchii la el în Gorj unde era nu’şce pesoană politică. Deci asta cu pensionarii am cam lămurit-o.

Totodată, mult trâmbiţata creştere salarială de 16% (doar ?) pentru O PARTE din bugetari (chestia asta n-o ştie multă lume) s-a fâsîit într-un penibil şi scremut 8% având ca bază bani care nu se produc ci se împrumută prin creşterea deficitului bugetar. Deci soluţiile minune defapt nu existau. Chestia asta o putea face orice guvern. Ponta merge pe principiul populist că : Bă…v-am promis că vă dau…v-am dat. Uită însă să spună că din suma asta cca 45%  i se ia omului înapoi prin CAS şi alte minunăţii iar dacă se dă drumul la inflaţie până la 5%…ce a luat omul pe mere dă pe pere…dar se cheamă că a luat…ce naiba.

Deci…totul este o Mare Păcăleală gestionată de o echipă de politruci demni de congresul XIV PCR redivivus cum am prezentat cu dezgust într-o postare anterioară pe care vă invit să o citiţi.

Mîine urmează…normal…descrierea altei păcăleli gestionate de Ponta  et. comp. precum şi cum stă treaba cu reducerea CAS-ului cerută de Ponta dar …..!!!!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s