Marea păcăleală Episodul III

Şi cum vă spuneam despre soluţiile minune ale guvernului Ponta, care există dar lipsesc cu desăvârşire, singura măsură imediată ce ar fi putut băga ceva bani în buzunarul oamenilor ar fi fost reducerea CAS cu… măcar… 5%. Dar fragilitatea echilibrului financiar al economiei nu poate permite un asemenea lucru prin care guvernului îi scapă de sub control exact operaţiunea de recuperare a banilor daţi prin “mirifica” majorare cu 8% şi asta fără stirea populaţiei care “înţelege” că acest guvern i-a dat nu i-a luat ca “ceilalţi”.

Totuşi, deşi hotărârea a fost luată de puţine zile, reacţia comentatorilor şi analiştilor politici şi economici a fost de asemenea natură încât a apărut pericolul “demitizării” acestei decizii. Lumea…surprinzător de repede… a început să se trezească şi să murmure ceva de genul : Ce face ăştia …bre…îşi bate joc de noi? Lucrurile au evoluat neaşteptat de rapid în această direcţie…proastă pentru USL, fapt pentru care Ponta a fost chemat la “cina cea de taină” de către strategii …cred…PSD pentru a căuta o cale de a drege busuiocul.

Rezultatul a fost un nou val de promisiuni babane la care “nici cu gândul nu gândea” camarila acum ceva vreme. Deci :

– Voi majora salariile cu încă 8% în decembrie INDIFERENT de starea economiei sau dacă ea va merge prost (????)

– Voi reduce CAS cu 5% la angajator(???)

– Voi modifica impozitul funcţie de venituri adică 16-12-8%(???)

După cum se observă…un val de miere se abate asupra noastră de vom da toţi în diabet de bine ce o să ne fie. Problema este să găsim albinele care să producă mierea asta iar Ponta sigur nu este apicultor ci procuror prin pregătire.

Şi de unde credeţi că va găsi el resurse suplimentare ? (stai că mai are şi beleaua cu pensionarii pe cap dar asta a cam trecut-o la prioritatea -1). Prin diverse economii (???) din activitatea instituţiilor sau redistribuire de fonduri. Iată o soluţie demnă de un handicapat cu o totală lipsă de viziune asupra fluxurilor financiare constante a unei economii naţionale. Un om care n-a condus în viaţa lui nici măcar o firmă cu 20 de angajaţi nu are cum să aibă măcar elementarele noţiuni despre cum se învârt banii şi se împart pe categorii cu ceva vreme înainte ca să faci acea firmă să supravieţuiască.

Dar…sfatul a fost bun. Promite Ponta …promite…că după…om vedea noi. Patru ani tot om sta noi agăţaţi BINE şi PROFITABIL la putere…iar până peste patru ani este cale lungă. Şi ce…parcă te costă ceva să dai din gură? Nu poţi face…da’ tu ai vrut…ce naiba. Să “VAZĂ” prostimea că ne pasă…că de murit de foame nu mor ei… că deabia s-au învăţat

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s