Unde eşti TU…Caradjea Vodă ????

Pe vremea fanarioţilor, visteria “suferea” rău din lipsă de lichidităţi…adică gologani. În consecinţă s-a impus o politică de “biruire” (adică de a pune bir…impozit…nu ce vă gândiţi voi) pe orice care putea să aducă un ban acolo. Caradjea Vodă a fost pe culmea valului impunând fumăritul, păşunatul, oieritul, văcăritul, olăritul, dijma pe vreascuri etc…taxe nenică la greu.

Iaca acum venim şi în vremurile noastre la ai noştrii besmetici şi impotenţi guvernanţi care apucară să promită miere la orice colţ de stradă şi cîini cu covrigi în coadă chiar şi în staţiile de metrou şi acum dau di colţ în colţ că muriră albinele fără să-i anunţe iar cîinii îi strînse primăria.

Nea Firfirică de la sănătate…că nu merită să-i reţin sau să-i spun numele…ce s-a gândit el într-o dimineaţă pe când stătea concentrat pe tronul personal în încăperea intimă unde până şi regele merge singur…să propună o taxă pe produsele fast food (că ele este dăunătoare sănătăţii) şi pe berea cu alcool(!!!)  banii încasaţi urmând să se vireze la sistemul de sănătate.

Emoţionat până la lacrimi şi plin de recunoştinţă de grija lui Firfirică pentru sănătatea mea îi propun să taxeze şi : parizerul de pui care-i făcut cu porc, cârnaţii, salamul de Sibiu făcut la Bragadiru, polonezii că au carne doar 40% şi restul …porcării…, iaurtul cu arome la sac, brânza fermentată forţat în 4 ore, pateul din resturi, ciolanul afumat cu substanţe, Cola şi tot ce înseamnă băutură carbogazoasă colorată, nessul, cafeaua, pîinea cu coloranţi şi afânători, merdenelele şi covrigii că se hăpăie fierbinţi şi produc cârcei la stomac, teii de pe stradă că polenul lor produce alergie, asociaţiile de locatari care au şobolani în subsoluri (iar dacă  nu au încă, se prezumă că o să aibă) purtători de microbi de toate categoriile, detergenţii că poluează pânza freatică şi canalizarea orăşenească, pasta de dinţi că distruge smalţul dinţilor, sarea de bucătărie că dăunează tensiunii, zahărul că produce diabet, bătutul covoarelor că face praf care ajunge în plămâni, pisicile care nevrozează babele când se bat pe acoperişuri (pisicile nu babele), cîinii care latră şi produc insomnii nocturne, săpunul că distruge epiderma datorită chimicalelor în exces, sălile de fitness unde se produc frecvent rupturi de muşchi sau intinderi, sălile de cinema unde se ronţăie în prostie floricele că produc…se ştie…diabet, computerele că duc la slăbirea vederii, frigiderele că îţi dau posibilitatea să nu consumi numai produse proaspete, televizorul că îţi răpeşte din timpul în care poţi să faci sport, cârciumile că sunt locuri de abuzuri alimentare şi alcoolice, seminţele prăjite de pe stadioane că atacă pancreasul……Dacă mai vreţi mai am căcălău taxe de propus pentru o sănătate BETON sau în Cripta de beton.

Nenea Caradja…te-am luat…eşti mic copil pe lângă ăştia…şi stai că mai urmează.

N.B. Berea este deja taxată prin acciză dar Firfirică poate nu ştie întrucât nu prea a mâncat peşte când era mic. Bine spunea Ceauşescu…Nici o zi fără Peşte…dar Firfirică a fost împotriva sistemului încă de pe atunci…se pare.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s