Unde dai şi unde crapă… episodul I

Nu putem să nu ne minunăm zilnic de prostiile infantile ale acestui guvern de handicapaţi întocmit pentru a plăti poliţe mai mult, decât pentru a guverna o ţară aflată într-un echilibru fragil obţinut prin sacrificii dureroase de către populaţie.

Cele câteva episoade ale mele cu titulatura relativ “elegantă” Marea Păcăleală cred că vor continua pentru că subiecte sunt “căcălău” Măria Ta. Dar până atunci (adică în curând) hai să ne oprim la ultima “năzbâtie” al acestui premier lipsit de coloană verticală ce se defineşte din ce în ce mai mult cu lamentarea noastră neputincioasă : Doamne…ce-am făcut de ne pedepseşti iar?

Pe 7 mai, guvernul de papiţoi a depus jurământul la ora 22 p.m. Târziu rău…dar asta este. În aceiaşi noapte…ca o haită de guzgani flămânzi…Ponta şi acoliţii săi au invadat Palatul Victoria…atenţie…în aceiaşi noapte, ca să facă….??? ….!!! naiba ştie ce…de nu mai putea să aştepte dimineaţa. Pe 8 mai (a doua zi deci) se desfăşoară PRIMA şedinţă de guvern. O să spuneţi :păi normal, că doar trebuiau să fie trasate sarcini şi să se discute priorităţile. Corect…este absolut normal. Dar ce credeţi că a inclus Ponta în priorităţile spinoasei problematici a salariilor, pensiilor, alegerilor, etc ? Hai că vă spun : Trecerea ISC din coordonarea Ministerului Dezvoltării în coordonarea Directă a Primului Ministru. O problemă de importanţă căcăcioasă care putea să-şi aştepte rândul fără doar şi poate. Deci trecerea Inspectoratului…pentru Construcţii (pentru cei care nu ştiau ce înseamnă ISC) a fost pusă pe picior de egalitate cu problemele stringente ale economiei naţionale. O instituţie relativ modestă(bugetară dealtfel) fără mari implicaţii în evoluţia economiei româneşti, o instituţie care are ca sarcină principală urmărirea respectării normelor legale privind construcţiile în curs şi cele viitoare. Mă întreb ce “reviriment” economic a urmărit Ponta când a solicitat (şi obţinut) ca acest organism să-i fie trecut în subordine.

Reviriment …pe dracu…că după cum evoluează treburile se pare că preocuparea asta a ajuns pe planul doi sau chiar trei al acestui guvern de păcălici notorii.

Pe 11 mai…în scurt şi fără menajamente…directorul ISC este demis. O fi fost bun…o fi fost rău…n-a contat.

Mai trec câteva zile cu sâmbete şi duminici la mijloc iar în vinerea următoare este numit pe post de director unul…Grăjdan…membru(normal) PSD…că tot a promis Ponta că nu va face numiri pe criterii politice ci numai pe competenţă. Faptul că mai era şi pensionar de lux cu o pensioară…vai de mama ei…de 8000 lei pe lună n-a inclinat balanţa spre altă persoană mai tinerică.

Ăsta…rumegă el ce rumegă în weekend marea strategie viitoare(???) al ISC …că doar a fost singura instituţie nesemnificativă pentru trendul economic al României care a făcut subiectul PRIMEI şedinţe de guvern…vine la birou luni pe 21 mai…zi de organizare cu secretara, şefii de compartimente, corespondenţa sosită, predarea-primirea actelor etc…mde…rutină dom’le iar pe 22 mai…pe principiul “statul sunt eu” întocmeşte o adresă, fără alte semnături decît a lui eludînd din start normele legale, prin care instituţia declară…după ani de expertize contabile autorizate…că îşi retrage pretenţiile (asta pe înţelesul vostru o spun) din procesul cu Adrian Năstase, proces care intrase deja pe o pantă periculoasă (pentru Năstase evident).

Că se cereau daune de 1,7 milioane euro, că procesul avea la bază vrafuri de documente bine instrumentate de experţi şi nu de membrii de partid, că se dovedise clar prejudiciul iar Năstase reuşise să amâne decizia finală doar prin “tertipuri” avocăţeşti şi nu prin documente economice justificative (că nu avea de unde să le scoată)…nimic n-a contat pentru acest “individ”.

Deci…dacă nu mai există petent procesul nu-şi mai găseşte rostul iar pârâtul “Bombo” poate  răsufla uşurat. Interesant este…şi puţini au băgat de seamă… că Bombo a declarat înainte de “distracţia” asta că va prezenta un document “important” care să-l disculpe. Documentul nici nu fusese scris dar el ştia deja.

Şi când te gândeşti că Ponta se “declară” de formaţie jurist şi că până acum o lună zbiera la toate posturile despre dreptate, pedepsirea vinovaţilor, independenţa justiţiei, corupţie etc.

Dar mai stai şi te gândeşti…în acelaşi timp…cum naiba să-l lase la greu pe mentorul său spiritual mai ales că îl are alături şi pe Corlăţeanu (la justiţie)…altă progenitură cu marca Năstase. Nu-i omeneşte bre…aşa ceva nu se face.

Dar staţi să vedeţi că treaba asta are bătaie lungă…dar nu v-o spun astăzi ci în următoarea postare.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Unde dai şi unde crapă… episodul I

  1. rau de tot….le vede …ochiometrica!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s