Taxa de solidaritate… doar pentru fraieri

Acum câteva luni parlamentarii bulgari au decis…pe căi legale…să-şi reducă salariile proprii până la nivelul celor din anul 2009 adică o reducere de cca 36%. Bravo lor ! Înţeleg ce este aia criză.

Acum o lună, o dată cu venirea noului preşedinte în Franţa, s-a hotărît scăderea salariului acestuia ca şi a salariilor tuturor miniştrilor din cabinet, urmând inevitabil reduceri corespunzătoare pe linie ierarhică în jos. Bravo lor ! Deci să reducă pe cât se poate cheltuielile.

Acum două săptămâni, guvernul neguvernabil Victor Ponta a supus spre aprobare parlamentului legea uninominalului, lege care va duce la o creştere cu 25% a numărului de parlamentari în condiţiile în care populaţia a scăzut deja cu cca. 10% . Evident că noii parlamentari se vor indestula cu vârf şi îndesat de toate “bucuriile” acordate de un mandat : un salariu generos acordat pentru deranjul şi oboseala de a citi un ziar de scandal în timpul şedinţelor…maşină…benzină…sume forfetare nedecontabile…hotel de 5****…mici afaceri cu rezultate promiţătoare în prosperitatea familiei, soţiei, amantei etc. Bani în plus că are balta peşte…

Tot acum două săptămâni Ponta…cu spiritul său antieconomic şi a tot demolator…a propus instituirea unei noi taxe (că e criză dom’le) pentru bugetarii cu salarii ce depăşesc 4500 lei lunar, taxă care se va ridica undeva la 16% pe lângă impozitul de 16% deja existent. Deci cam 32% din salariu. Asta înseamnă că un profesor universitar după ani buni de studii, lucrări, cursuri, muncă dedicată educaţiei ajunge să încaseze în mână  …după ce i se aplică impozitele, CAS şi alte alea… mai puţin de 2500 lei, adică salariul unui angajat de gradul III (nivel inferior) la una dintre băncile ce fojgăie pe piaţa românească. Nu mă aventurez în comentarii asupra acestei propuneri întrucât ar trebui să mă cobor jenant de mult spre abureala buimacă a acestui individ pe care 4 voturi parşive l-au adus în fruntea guvernului României.

Dar în timp ce Ponta vrea să vămuiască buzunarele celor neputincioşi să se opună, evită să se uite în curtea sa…Parlamentul adică. Se pare că Parlamentul este stat în stat ca si cum n-ar fi plătit tot din impozitele luate de la noi. Parlamentarii sun din start excluşi din politica de economii la fondul de salarii, economii la cheltuieli de intreţinere, la benzină, la dotări inutile şi costisitoare, economii cu deplasări pentru schimb de experienţă în insulele Indochinei de sud… sau Bahamas…Mauritiu…Mao Tao…Canare…etc.

Adică…solidaritate…solidaritate…da’ până la buzunarul parlamentarului… ce naiba!!!

Ei sunt de acord ca să plătim noi…nu ei…Bravo nene Iancule…că nu mai e mult şi revenim la Caragiale cu un asemenea guvern.

Ruşine lor …că la ei nu se vede criza.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s