Ete bre…se făcu al dracului !

Cică un tip…un român…locuitor nevoiaş dintr-o comună prăbuşită în uitare în câmpia Bărăganului, şi-a luat lumea în cap de sărăcie şi a plecat în Germania să-ncerce să trăiască  omeneşte. Ce-a făcut…cum a făcut…că harnic era totuşi…românaşul nostru o puse de-o afacere bănoasă care-i mergea şnur.

Deşi prosper, n-a uitat de unde a plecat aşa că ,după câţiva ani de prins cheag, a început să vină în fiecare an de sărbători acasă cu drag şi voie bună dar mai ales cu ceva ajutoare băneşti pentru consătenii lui cu care împărţise atâţia ani sărăcia. Aşa se face că an de an trecea pe la fiecare familie şi lăsa câte 500 euro fapt care devenise un binemeritat obicei aşteptat de toată suflarea satului cu mare nerăbdare la fiecare crăciun.

Anii au trecut…obiceiul s-a păstrat…până când, sosit în sat şi trecând pe la fiecare conform “datinii”, a scos din buzunar doar 200 euro faţă de 500 cu cât erau obişnuiţi . Pus în faţa privirilor întrebătoare “săracul” om începea să se scuze spunând că criza asta l-a cam dat peste cap dar mai ales că şi-a dat copii la colegiu şi este cam stâmtorat cu banii…mde…asta-i situaţia …şcoala-i scumpă în Germania. Oricum banii se primeau totuşi dar cu mormăieli de mulţumire “nemulţumite”.

La câteva zile după “eveniment” capii familiilor, care şedeau evident la cârciuma din sat tocând cu îndârjire ajutoarele sociale ce taman sosiseră, comentau cu obidă neplăcuta surpriză a consăteanului lor iar în final ăl mai bătrân…scuipând cu sete pe pietrişul din curtea cârciumii…concluzionă :

Ete bre…se făcu al dracului…ăsta-şi ţine odraslele la şcoli pă banii noştri…!!!

Cam aşa şi cu grecii ăştia. Când statul nu-i mai poate “răsfăţa” cu venituri pe măsura (ne)muncii lor caracterizată prin pauze zilnice lungi şi dese, ies în stradă să-şi ceară un drept obţinut nu prin muncă ci prin bunăvoinţa unor guverne sparte la mână dar mai ales inconştiente.

Tare îmi este teamă că vom ajunge şi noi în situaţia lor în noua epocă “socialistă” şi demagogică spre care alunecăm neputincioşi împinşi de ……………

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s