Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului no. 18 22 06 2012 – exerciţiu de imaginaţie –

EXPUNERE DE MOTIVE

– Având în vedere stadiul superior atins în domeniul justiţiei independente

– Având în vedere evoluţia benefică a acesteia în ultimii 8 ani privind luarea unor decizii în conformitate cu legile şi Constituţia Romaniei

– Având în vedere aprecierea deosebită de care se bucură aceasta pe plan mondial şi european privind imparţialitatea şi buna gestionare a dosarelor de fraudă economică sau penale

– Având în vedere scurtarea termenelor de judecată printr-o mai bună organizare a completelor de judecată

GUVERNUL ROMÂNIEI

DECIDE :

Articolul 1:    Ministerul Apărării va redistribui- din rezerva de stat-  până la data de 01 07 2012,  Camerei Deputaţilor, Senatului, Parlamentului, un număr de 650 bucăţi pistolete Makarov calibru 45 inclusiv muniţia din dotare pentru 2 încărcătoare.

Articolul 2 :    Ministerul Apărării va forma şi detaşa o echipă de instructori specializaţi pentru instruirea corespunzătoare a întregului număr de parlamentari – deputaţi şi senatori- pentru evitarea oricăror accidente posibile. Comisia îşi va desfăşura activitatea pe perioada vacanţei judecătoreşti, fiind remunerată în această perioadă din fondul de rezervă al guvernului.

Articolul 3 :     Secretariatul General al Guvernului va preda sub semnătură şi declaraţie pe propria răspundere armamentul tuturor parlamentarilor, fără excepţie, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data prezentei.

Articolul 4 :      Ministerul Justiţiei va raporta zilnic până la ora 9 a.m., la Secretariatul General al Guvernului, lista proceselor pe rol cu sentinţe definitive şi executare imediată în ziua respectivă, sentinţe care se referă şi afectează direct şi personal membrii Parlamentului României.

Articolul 5 :      Muniţia aferentă armamentului repartizat se va afla sub stricta gestiune a Secretariatului General al Guvernului şi va fi eliberat numai cu titlu personal în următoarele condiţii :

a.  La cererea personală a unui membru al parlamentului în baza listei de documente prevăzute în anexa I

b. În baza informării Ministerului Justiţiei conform art. 4

Articolul 6 :      Ministerul Sănătăţii va detaşa pe perioada vacanţei judecătoreşti o echipă de specialişti care să instruiască membrii parlamentului asupra traumelor şi rănilor ce îi pot afecta prin folosirea necorespunzătoare a armamentului din dotare. Instructajul se va axa pe trei tipuri de răni:

a. răni grave cu sângerări masive şi punerea în pericol a persoanei în cauză

b. răni uşoare cu sângerări masive care implică o internare în reţeaua civilă a Ministerului Sănătăţii de cel puţin 90 zile

c. răni superficiale dar cu impact în rândul populaţiei şi care să nu afecteze sănătatea persoanei în cauză dar să facă posibilă o spitalizare de cel puţin 90 zile lucrătoare.

Echipa de specialişti va fi retribuită din fondul de rezervă al guvernului .

Articolul 7 : Secretariatul General al Guvernului va organiza o licitaţie publică în termen de 30 de zile pentru achiziţionare unui număr de 650 fulare roşii şi ecosez care se vor distribui odată cu muniţia aferentă în condiţiile prevăzute.

SEMNEAZĂ

PRIM MINISTRU

VICTOR PONTA

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului no. 18 22 06 2012 – exerciţiu de imaginaţie –

  1. Mihai says:

    Executarea imediată? Păi eu mi-o închipui un pic altfel…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s